X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
10/07/2019 |  14:30 ⇒ 17:47 | Izvor: SRNA

Moguća sjednica NSRS o parcelaciji u vezi sa koridorom 5C

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da na narednoj posebnoj sjednici Parlamenta Srpske neće biti riječi o parcelaciji u vezi sa izgradnjom Koridora 5C kroz Srpsku, ali da postoji mogućnost da se sazove još jedno zasjedanje na kojem će se ta odluka razmatrati.
Narodna skupština Republike Srpske - Foto: RTRS
Narodna skupština Republike SrpskeFoto: RTRS

- Nažalost, odluka o parcelaciji neće biti pripremljena za narednu sjednicu, ali moguće je da u drugoj polovini avgusta zatražimo drugu posebnu sjednicu o tome - rekao je Višković novinarima u Modriči.

On je potvrdio da će Parlament u utorak, 16. jula, razmatrati prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Srpske prema Evropskoj banci za obnovu i razvoj za finansiranje projekta Koridor "Pet ce" - obilaznica Doboj, te da je riječ o kreditnom zaduženju od 150 miliona evra za drugu fazu gradnje auto-puta.

- Druga tačka dnevnog reda je prijedlog odluke o iznosu garancija koje Srpska može izdati u ovoj godini. Riječ je o okvirnom iznosu koji se usvaja za 2019. godinu - rekao je Višković i objasnio da su garancije Vlade potrebne za nastavka realizacije velikih infrastrukturnih projekata, poput gradnje bolnica i hidrocentrala.

Narodna skupština će u utorak, 16. jula, s početkom u 12.00 časova, na četvrtoj posebnoj sjednici razmatrati prijedloge odluka o prihvatanju zaduženja Srpske prema Evropskoj banci za obnovu i razvoj za finansiranje projekta Koridor 5C - obilaznica Doboj, te o iznosu garancija koje Srpska može izdati u ovoj godini.