latinica  ћирилица
10/07/2019 |  15:59 | Autor: RTRS

Zoran Talić: Za ulazak u EU treba pitati narod

Trebamo izabrati put koji bi nama bio najkorisniji u budućnosti. Treba da dobijemo jasne odgovore šta to mi treba da ispunimo, šta dobijamo ako negdje idemo ili pristupamo, tj. koje su to naše šanse i mogućnosti za razvoj, ukoliko bi pristupili Evropskoj uniji, rekao je predsjednik POLIGRAF-a Zoran Talić gostujući u emisiji "1 na 1" na Alternativnoj televiziji.
Zoran Talić - Foto: RTRS
Zoran TalićFoto: RTRS

- Mora se voditi jasna kampanja gdje će gradjani imati priliku da budu upoznati sa svim nedoumicama po pitanju EU, kao i sa svim detaljima šta će to naši građani dobiti a šta izgubiti ulaskom u Evropsku zajednicu - rekao je Talić.

Na pitanje novinara da li ulazak u Evropsku uniju ima alternativu, Talić smatra da je to put koji su svi odabrali.

- Evropa se povezala na ekonomskoj osnovi, kao što smatram da se i mi trebamo ekonomski i regionalno vezivati. Ako se možemo ekonomski sačuvati, sačuvati nacionalni identitet kao i naš narod u tome svemu, onda treba da idemo u tom pravcu i mislim da to ni jednom niko nije dovodio u pitanje, samo je sad stvar daljeg procesa koji se treba odvijati. Јa sam to rekao i gospodinu Vigemarku kada smo imali sastanak, da građani trebaju da budu pitani da li su za EU, ali da se prvo predstavi kompletan koncept šta se to dobija, a šta gubi i gdje su tu građani - rekao je Talić.