latinica  ћирилица
10/07/2019 |  20:19 | Autor: SRNA

K.Dubica: Bezbjednosna situacija zadovoljavajuća, pojačan priliv migranata

Bezbjednosna situacija na području opštine Kozarska Dubica je zadovoljavajuća, dok je broj migranata posljednjih mjeseci udvostručen, pogotovo na području Dubičke ravni, rečeno je danas na sjednici opštinskog Foruma za bezbjednost.
Kozarska Dubica - Foto: RTRS
Kozarska DubicaFoto: RTRS

Komandir Policijske stanice Kozarska Dubica Bojan Milanković apelovao je da građani, ukoliko primijete migrante na području opštine, o tome obavijeste policiju koja će preduzeti mjere iz svoje nadležnosti.

On je članovima Foruma predstavio izvještaj o stanju bezbjednosti za prvih šest mjeseci ove godine i zaključio da je stanje zadovoljavajuće.

Milanković je podsjetio da su u aprilu, na prethodnoj sjednici Foruma, obećali da će pokušati da stanje bezbjednosti održe na tadašnjem nivou i da su u tome uspjeli, a u nekim parametrima je situacija i poboljšana, posebno u oblasti bezbjednosti saobraćaja.

- Broj saobraćajnih nezgoda za šest mjeseci ove godine smanjen je za gotovo 30 odsto u odnosu na isti period prošle godine - naveo je Milanković.

Sastanku foruma za bezbjednost opštine Kozarska Dubica prisustvovali su rukovodioci Policijske stanice Kozarska Dubica, zamjenik načelnika opštine Mile Zlojutro, načelnici opštinskih odjeljenja i odsjeka, te predstavnici javnih, društvenih i vjerskih organizacija i institucija koje doprinose unapređenju stanja bezbjednosti građana.