latinica  ћирилица
10/07/2019 |  21:58 ⇒ 21:58 | Autor: klix.ba

Sarajevo: Policija sa ulica sklonila 132 migranta

Službenici sarajevske policije u koordinaciji sa pripadnicima Službe za poslove sa strancima su danas u poslijepodnevnim satima sa ulica Sarajeva u prihvatne centre prebacili 132 osobe, saznaje Kliks.
Sarajevo - migranti (Foto: Avaz) -
Sarajevo - migranti (Foto: Avaz)

Portparolka MUP-a Kantona Sarajevo Suvada Kuldija potvrdila je da je akcija okončana u večernjim satima, ali da će policajci u narednom periodu nastaviti sa sličnim aktivnostima.

Čak 110 osoba je sa Željezničke i Autobuske stanice prevezeno u prihvatne centre u Ušivak i Delijaš, a 22 su pronađene na ilidžanskom terminalu.

- Tri osobe su stavljene pod nadzor i prebačene u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu jer su predstavljanje prijetnju po bezbjednost - istakla je Kuldija.

Policijska akcija je izvedena sa ciljem sprečavanja i sankcionisanja svih oblika nezakonitog ponašanja migranata koji u velikom broju dolaze u Sarajevo.

Oni nezakonito borave u brojnim neadekvatnim odnosno napuštenim objektima te na javnim površinama što, prema riječima službenika sarajevskog MUP-a, može uticati na bezbjednosnu situaciju.