latinica  ћирилица
11/07/2019 |  10:39 ⇒ 14:00 | Autor: Agencije

Grčki mediji: Povrijeđena 13-godišnja djevojčica iz Srbije (FOTO/VIDEO)

U nevremenu koje je pogodilo poluostrvo Halkidiki povrijeđena je i 13-godišnja djevojčica iz Srbije, objavili su danas grčki mediji.
Halkidiki-nevrijeme (Foto:@Jacpoludek) - Foto: Twitter
Halkidiki-nevrijeme (Foto:@Jacpoludek)Foto: Twitter

U solunsku bolnicu "Genimatas" primljeno je petoro djece povrijeđene u nevremenu, među kojima je i djevojčica iz Srbije, a mediji navode da niko nije u životnoj opasnosti.

Navodi se da su djeca, uzrasta od 3,5 do 13 godina, prebačena u bolnicu tokom noći iz mjesta Flogita i Nea Plaja.

- Tu su četiri djevojčice i jedan dječak koji su povrijeđeni, ali nisu u opasnosti. Јedno dijete imalo je povrede glave zbog kojih je bila neophodna operacija, hospitalizovano je i nije u opasnosti. Radi se o djeci čije su porodice iz Grčke i iz inostranstva, a boravili su tu kao turisti. Јedna od djevojčica, koja ima 13 godina, srpska je državljanka, a ostala djeca su Grci - rečeno je u toj bolnici.

Konzul Srbije u Solunu Dragana Glišić izjavila je da među stradalima u nevremenu na Halkidikiju nema turista iz Srbije i potvrdila informaciju da je lakše povrijeđeno šest državljana Srbije.

Glišićeva je rekla da je na Halkidikiju uvedeno vanredno stanje koje će trajati do večeras.

Navela je da je nevrijeme manjih razmjera pogodilo i Solun, gdje su u prekidu bile internet veze, ali da je sada u tom gradu sunčano.

Ona je rekla takođe da se za večeras najavljuje novi talas nevremena blažeg intenziteta u tom dijelu Grčke.

- Grčki vatrogasci, vojska i služba civilne zaštite su na terenu, u Nea Mudanji je novi ministar civilne zaštite Mihalis Hrisohoidis - navela je Glišićeva.

U snažnom nevremenu na Halkidikiju najmanje šest osoba, među kojima dvoje djece, je poginulo a više od 100 povrijeđeno.

Prema prvim informacijama policije, poginulo je dvoje starijih turista iz Češke, žena i osmogodišnji dječak iz Rumunije, muškarac i dječak iz Rusije.