latinica  ћирилица
11/07/2019 |  15:19 ⇒ 15:28 | Autor: SRNA

Investitor iz Austrije zainteresovan za višemilionska ulaganja u Pale

Skupština opštine Pale usvojila je danas sve zaključke dnevnog reda, među kojim pismo namjere investitora iz Austrije koji želi da uloži ukupno 12 miliona evra u sanaciju i rekonstrukciju objekta u Poslovno-industrijskoj zoni Famos, kao i mašine i proizvodnju za izradu stolarije, ta da zaposli oko 200 ljudi.
Sjednica Skkupštine Opštine Pale - Foto: SRNA
Sjednica Skkupštine Opštine PaleFoto: SRNA

Načelnik opštine Boško Јugović rekao je da mu su odbornici dali određena ovlaštenja u vezi sa ovim poslom i da odnosi sa investitorom budu isključivo regulisani zakupom objekata i infrastrukture koji će biti u srazmjeri sa veličinom ulaganja.

- Imam interes da štitim opštinu, a od investitora ćemo tražiti bankovne garancije i sve što će dokazati njegovu ozbiljnost. Ako bude sve u redu, daćemo mu šansu, a njegova obećanja su da će ulagati u rekonstrukciju objekata, nabaviti nove mašine i pokrenuti proizvodnju za izradu stolarije - rekao je Јugović novinarima nakon sjednice.

Јugović je naveo da je novom proizvodnjom predviđena izrada stolarije od drveta, metala, kuhinjski elementi, prozori, odnosno sve ono što je potrebno za izgradnju apartmana na području Insbruka.

On je naglasio da je najvažnije da investitor neće biti konkurencija lokalnim proizvođačima i da se neće baviti primarnom preradom drveta, nego će koristiti ovdašnje poluproizvode koje će dorađivati.

Јugović je istakao da je ovo ozbiljna priča koja će omogućiti zapošljavanje kadra čija je edukacija planirana u Srednjoškolskom centru "Pale", dodavši da je riječ o jednom odjeljenju za učenike koji će raditi na ce-en-ce mašinama.

On je naveo da je na sjednici bilo riječi i o bezbjednosti saobraćaja na području opštine i da su sa nadležnom agencijom napravili novu odluku koja će opštini dati zeleno svjetlo za izradu strategije u interesu svih građana.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Siniša Lasica rekao je da su svi odbornici danas glasali jednoglasno, da su pokazali visok stepen tolerancije, te se nada da će vrlo brzo dobiti rezultat pregovora načelnika Јugovića sa potencijalnim ulagačem iz Insbruka.