X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
11/07/2019 |  17:22 | Izvor: SRNA

Bronzane košarkašice nagrađene sa po 10.000 evra

Vlada Srbije odlučila je danas da sa po 10.000 evra u dinarskoj protivvrijednosti nagradi članice ženske košarkaške reprezentacije Srbije i njihovog trenera Marinu Maljković za osvajanje bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u košarci za žene, održanom u Srbiji i Letoniji od 27. juna do 7. jula.
Vlada Republike Srbije (FotoTanjug / SAVA RADOVANOVIC) -
Vlada Republike Srbije (FotoTanjug / SAVA RADOVANOVIC)

Na današnjoj sjednici, Vlada je donijela i odluku o otvaranju Konzulata Srbije u turskom gradu Јedrene, kako bi srpskim državljanima u toj zemlji bilo olakšano obavljanje administrativnih poslova, a istovremeno podstaknuta ekonomska saradnja i obezbijeđeno povezivanje privrednika dvije zemlje, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Vlada je usvojila i Program za pojednostavljenje administrativnih postupaka i regulative "e-Papir" za period 2019-2021. godine, koji je preduslov za sveoubuhvatnu i sistemsku reformu javne uprave.

Usvojenim dokumentom pojednostavljuje se i digitalizuje administrativni postupak koji se odnosi na privredu, čime se postiže sigurnost, transparentnost i predvidivost poslovnog okruženja i smanjuje administrativno opterećenje na privredu.

Na sjednici je usvojen i Akcioni plan za sprovođenje Strategije prevencije i suzbijanja trgovine ljudima, posebno ženama i djecom i zaštite žrtava za 2019. i 2020. godinu, kojim se stvaraju uslovi da se proaktivno djeluje na identifikaciji, zaštiti žrtava i sankcionisanju odgovornih za trgovinu ljudima.

Vlada je danas usvojila i rješenje o dodjeli sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja, kojim je 470 miliona dinara /oko 3,99 miliona evra/ raspoređeno na 150 institucija i organizacija koje su sa svojim projektima učestvovale na javnom konkursu Ministarstva pravde, raspisanom u aprilu ove godine.