X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
11/07/2019 |  18:04 ⇒ 18:07 | Izvor: RTRS

Prvi asfalt stigao u Јutrogoštu kod Prijedora

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković otvorio je danas novoasfaltirani put u dužini od 2.100 metara u mjestu Јutrogošta kod Prijedora za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno oko 240.000 KM.
Asfalt prvi put u selu Јutrogošta - Foto: RTRS
Asfalt prvi put u selu ЈutrogoštaFoto: RTRS

- Ovo je nekad bilo selo sa mnogo više mještana, ali i danas ovdje ima domaćina koji vrijedno rade i otvorili smo ovaj put koji je prvi asfalt od kada postoji selo i dugo godina su mještani očekivali ovaj dan - rekao je Đaković.

On je dodao da je put asfaltiran u okviru projekta asfaltiranja seoskih puteva i mještani se ovom putu iskreno raduju u nadi da će se u budućnosti nastaviti sa asfaltiranjem ovog putnog pravca što će im biti veliko olakšanje u komunikaciji sa gradom.

- Naša je želja da se ovi putevi koriste za povratak ljudi, a ne da njime odlaze u inostranstvo i tamo traže svoju budućnost - rekao je Đaković.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Јutrogošta Bojan Milašinović je izjavio da novi asfalt mještanima, kojih ima oko tri stotine, puno znači.

- Ovaj asfalt znači mnogo za naš kraj jer se na ovaj način otvaraju nove mogućnosti i perspektive za razvoj, za održavanje manifestacija, za život sela uopšte - istakao je Milašinović.