latinica  ћирилица
12/07/2019 |  11:27 | Autor: SRNA

Јoš traje potraga za Mićom Kneževićem iz Drvara

Јoš traje potraga za Mićom Kneževićem /77/ iz Drvara, koji je nestao prije sedam dana, rekla je Srni zamjenik portparola MUP-a Livanjskog kantona Bernardina Duvnjak.
Nestao Mićo Knežević iz Drvara (Foto:GSS/HBŽ) -
Nestao Mićo Knežević iz Drvara (Foto:GSS/HBŽ)

Duvnjakova je navela da u potrazi učestvuju zaposleni u policiji u Livnu zajedno sa porodicom nestalog Kneževića, Gorskom službom za spasavanje Livanjskog kantona i Vatrogasnim društvom iz Livna.

- Budući da dosadašnja potraga nije dala rezultate, u pomoć su pozvani i pripadnici Oružanih snaga BiH. Molimo i sve građane da jave policiji ukoliko posjeduju bilo kakvu informaciju ili uoče sedamdesetsedmogodišnjeg muškarca prosječne visine, u svijetlozelenoj kariranoj košulji i tamnosivim pantalonama i crnim cipelama - poručila je Duvnjakova.

Prema njenim riječima, proteklih dana preduzet je veći broj mjera i radnji, s ciljem pronalaska Kneževića, te su u više navrata podizane bespilotne letjelice - dronovi, angažovani su psi tragači, pregledan video-nadzor i svo raspoloživo ljudstvo je na terenu.

Pregledom video-nadzora na dan nestanka Knežević je lociran u krugu livanjske Carine, te su posebno pretraženi taj dio grada i okolna sela.

U potragu za nestalim Kneževićem jutros se uključilo i Udruženje lovaca iz Drvara.

Mićo Knežević se u petak, 5. jula, iz livanjske Bolnice udaljio u nepoznatom pravcu.