X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
12/07/2019 |  13:09 ⇒ 13:14 | Izvor: SRNA

Akcija "Predator": Uhapšen osumnjičeni zbog eksplicitnih snimaka maloljetnika

U Bihaću je uhapšen četrdesetčetvorogodišnjak čiji su inicijali A.C. /44/ zbog sumnje da je putem interneta pribavljao i čuvao na ličnom računaru fotografije i video-sadržaje seksualno eksplicitne tematike u kojima su djeca glavni akteri.
Akcija "Predator" (Foto:FUP) -
Akcija "Predator" (Foto:FUP)

Uhapšeno lice je, u do sada neutvrđenom vremenskom periodu, pribavljalo fotografije i video-sadržaje radi zadovoljavanja vlastitih seksualnih potreba, saopšteno je iz Federalne uprave policije.

Po naredbi Opštinskog suda u Bihaću, u nastavku akcije "Predator", pretresen je stambeni objekat koji koristi osumnjičeni i oduzet je računar, elektronski i optički mediji za pohranu podataka u digitalnom obliku, na kojima je sačuvano više hiljada fajlova sa navedenim sadržajem, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičim djelom iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije.

Uhapšeni će biti kriminalistički obrađen u prostorijama Federalne uprave policije i uz izvještaj o počinjenom krvičnom djelu predat u dalju nadležnost Tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

Službenici Federalne uprave policije nastavili su realizaciju akcije "Predator", koja je započeta 19. maja na području Federacije BiH, pod nadzorom nadležnih kantonalnih tužilaštava.

U današnjoj operativnoj akciji pomoć su pružili službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.