latinica  ћирилица
12/07/2019 |  15:13 ⇒ 15:54 | Autor: RTRS

Demantij Ivana Begića

Ivan Begić danas je demantovao tekst koji je RTRS juče preuzela sa portala banjaluka.net, pod nazivom "Od najava do fikcije: Šta se dogodilo sa Stanivukovićevim peticijama?"
Ivan Begić -
Ivan Begić

Demantij Begića prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

Cijeneći ugled RTRS-a koji ima u našem gradu i Republici, potrebu objektivnog i pravovremenog informisanja, te smatrajući zdravorazumskim potezom, od Vas zahtijevam da objavite ovaj demanti u cjelosti, uz javno izvinjenje redakcije zbog iznesenih neistina.

Naime, na Vašem portalu je dana 11.7. tekuće godine objavljen članak pod nazivom "Od najave do fikcije: Šta se dogodilo sa Stanivukovićevim peticijama?" (link: https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=344009), preuzetom od portala banjaluka.net, u kojem se iznosi niz netačnih, nepotpunih informacija, kao i iznošenje informacija u kojima se pominjem ja lično, a koje nemaju veze sa realnošću, već su plod nečije, očito zlonamjerne, mašte.

Naime, u pomenutom tekstu se iznosi sljedeće:

"Begić stanuje u Draškovoj vili?

Ako je suditi po sadržaju dopisa koji je Skupština grada 24. aprila ove godine uputila Ivanu Begiću, čini se da ovaj, Stanivukovićev snimatelj i, odnedavno, i predsjednik Mladih PDP-a, stanuje u njegovoj vili na Petrićevcu?!

Naime, Begić je, podnoseći inicijativu, kao mjesto stanovanja naveo Ulicu Rade Kondića 3, na kojoj se, zapravo, nalazi Stanivukovićeva vila. U slučaju drugih peticija, upućivanih Skupštini grada, Stanivuković je kao sopstvenu adresu stanovanja navodi upravo Ulicu Rade Kondića 3.

Zanimljivo je i da se Begić donedavno u javnosti predstavljao kao novinar, ne navodeći, međutim, za koji medij radi. Odnedavno, predstavlja se isključivo kao političar, i to predsjednik Mladih banjalučkog PDP-a. Na ovu funkciju postavljen je poslije Stanivukovićevog imenovanja za predsjednika Gradskog odbora PDP-a."

Da je kreator ove pisanije provjerio ijednu informaciju koju je iznio znao bi da je fizički nemoguće da ja živim u "Draškovoj vili", kako se navodi u tekstu jer se pomenuti objekat nalazi u potpuno drugoj ulici, na adresi Bože Nikolića bb (što se vidi sa karte koja se nalazi u prilogu), dok sam ja prijavljen na adresi Rade Kondića 3.

Nadalje, nesporno je da sam mogao navesti adresu sjedišta Partije kako bi mi tamo stigla pošta, pa bi ste vi konstruisali podatak da ja živim u Partiji.

Ono što je jedina istina jeste da sam ja prijavljen na adresi Rade Kondića 3 u banjalučkom naselju Petrićevac, te da živim kao podstanar u stanu koji se nalazi takođe na Petrićevcu. Na istoj adresi je prijavljen i moj kolega, prijatelj narodni poslanik Draško Stanivuković. Radi se o adresi na kojoj se on nalazio od rođenja, a ja sam ga zamolio da se prijavim kod njega, budući da nisam vlasnik, niti imam ikoga od bliže ili dalje rodbine ko je vlasnik nekretnike gdje bih ja mogao biti prijavljen.

Što se tiče mog predstavljanja kao novinara, istina je da sam radio kao novinar, te kao urednik na informativnim portalima prijedor24.com i banjaluka24h.com, te kada sam se aktivno uključio u političku partiju smatrao sam da moj dalji rad na istima ne bi bio u skladu sa novinarskim kodeksom (što Vama očito nije problem), te sam odlučio da više ne radim na tim poslovima. Svoju ličnu potrebu za pisanjem sam pronašao u medija timu Partije demokratskog progresa, kao i Gradskog odbora PDP-a Banjaluka.

Јedini tačan podatak je da sam predsjednik Mladih demokratskog progresa u Banjaluci, i to nakon izborne konferencije uz maksimalnu podršku svih članova Gradskog odbora, rukovodstva partije, republičke organizacije Savjeta mladih, bez ijednog glasa protiv mog imenovanja.

Takođe, zahtijevam da uklonite i to ODMAH dopise koje su upućeni meni lično iz Gradske uprave jer se radi o dopisu koji je upućen meni lično i koji kao takav podliježe svim pravima koje ja kao građanin imam po Zakonu o zaštiti ličnih podataka.

Ukoliko to ne uradite, u konsultacijama sa našim pravnim timom ću podnijeti tužbu zbog klevete, te prijavu nadležnim agencijmama i organizacijama za medije, te prijavu Agenciji za zaštitu ličnih podataka.

Smatram neophodnim da se ispita ko je, očito iz Gradske uprave, fotografisao i javnosti učio dostupnim moju privatnu poštu, što predstvalja kršenje Krivičnog zakonika Republike Srpske.

U drugom dijelu članka koji se odnosi na peticije su takođe iznešene notorne neistine, očito instruisane političkim motivima, a u cilju diskreditovanja gospodina Stanivukovića kao budućeg Gradonačelnika Banjaluke.