latinica  ћирилица
12/07/2019 |  19:08 ⇒ 19:22 | Autor: SRNA

Zoran Đokić negirao sve navode optužnice za navodni ratni zločin

U Specijalnom sudu u Prištini danas je počelo suđenje Zoranu Đokiću, osumnjičenom za navodni ratni zločin nad civilnim stanovništvom tokom marta i aprila 1999. godine u Peći, izjavio je Srni njegov advokat Ljubomir Pantović.

Pantović je naveo da je njegov branjenik na sve navode optužnice odgovorio da nije kriv i da nije želio da se dalje izjašnjava.

On je rekao optužnica, podignuta u junu, Đokića tereti da je tokom marta i aprila 1999. godine u naselju Kristal u Peći počinio zločine nad civilnim stanovništvom.

"Na osnovu prvog uvida u optužnicu smatram da tužilaštvo nema dovoljno dokaza, da su svedoci nekredibilni, a optužnica neosnovana jer je protivrečna i protivzakonita", kaže Pantović.

On ocjenjuje da u optužnici nema dokaza, da niko od svjedoka nije vidio Đokića na mjestu izvršenja krivičnog djela, već su od drugih ljudi čuli da je Đokić, navodno, učestvovao u izvršenju krivičnog djela koje mu je stavljeno na teret.

Pantović ističe da su svi svjedoci članovi porodica iz kojih je neko nastradao tokom sukoba na Kosovu i Metohiji, te da niko od njih nije prepoznao Đokića, niti ga je poznavao.

Đokić je uhapšen krajem januara na administrativnom prelazu Јarinje kada je sa sinom krenuo iz Beograda u posjetu porodici svoje supruge koja živi u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici.