latinica  ћирилица
13/07/2019 |  08:50 | Autor: SRNA

Danas i sutra obustave saobraćaja na putu između Vlasenice i Han Pijeska

Na magistralnom putu Vlasenica-Han Pijesak ovog vikenda će privremeno biti obustavljan saobraćaj zbog održavanja auto-trke na brdskim stazama, a alternativni pravci su Vlasenica-Kladanj-Sarajevo i Vlasenica-Kladanj-Olovske Luke-Petrovići-Nevačka-Han Pijesak-Sokolac, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Kanjon Vrbasa - Foto: RTRS
Kanjon VrbasaFoto: RTRS

Saobraćaj će danas biti obustavljen od 12.00 do 15.00 časova, a sutra od 10.30 do 14.00 časova.

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija bez zastoja, osim na dionicama na kojima su u toku radovi.

Frekvencija vozila pojačana je na putnim pravcima koji vode prema jugu, pa se vozačima savjetuje da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i izbjegavaju rizična preticanja.

Na svim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz.

Izmjene saobraćaja aktuelne su na auto-putu Gradiška-Banjaluka zbog sanacije klizišta, te zbog izgradnje naplatnih stanica "Čatrnja", "Nova Topola" i "Aleksandrovac", kao i na dionici magistralnog puta Јohovac-Rudanka zbog isključivanja i uključivanja mehanizcije koja je angažovana na izgradnji auto-puta od petlje Јohovac do petlje Rudanka.

Režim saobraćaja zbog radova je izmijenjen na putevima na području opštine Modriča, dionicama magistralnih puteva Modriča-Vukosavlje, Kotor Varoš-Obodnik, Krupac-Bogatići na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, Bileća-Podosoje, Doboj-Poljice, te na regionalnim putnim pravcima Obudovac-Lončari i Šekovići-Caparde.

Klizišta su usporila saobraćaj na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, te na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike.

Zbog pokretanja klizišta saobraćaj je potpuno obustavljen na lokalnom putu Svodna-Brezici na području opštine Novi Grad.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

U Banjaluci će do kraja ovog mjeseca biti izmijenjen saobraćaj zbog radova u Njegoševoj ulici, na raskrsnici sa Kupreškom ulicom.

Tokom ljetnog perioda, odnosno do 2. septembra, u Banjaluci će svake subote od 18.00 časova do ponedjeljka do 5.30 časova Ulica Kralja Petra Prvog Karađorđevića, od hotela "Bosna" do Ulice Marije Bursać, biti pretvorena u pješačku zonu.

Zbog izgradnje istočnog tranzita obustavljen je saobraćaj u Ulici Krfska, na dijelu od Ulice Cara Lazara do Ulice Patrijarha Arsenija Čarnojevića. Radovi su planirani do 31. jula.

Na području FBiH radovi se izvode u tunelu Vranduk na magistralnom putu Zenica-Nemila, a saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom i regulisan je semaforima.

Isti režim saobraćaja aktuelan je i na dionicama Srebrenik-Orašje gdje je u toku sanacija tunela Ormanica, te u Јajcu zbog sanacije mosta preko rijeke Plive.

Zbog radova saobraćaj je usporen i na dionicama Јošanica-Stup, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, te na području Mostara.

Kada je riječ o graničnim prelazima, zadržavanja nisu duža od 30 minuta, ali je u međuprostoru na graničnom prelazu Doljani, na ulazu u Hrvatsku, duga kolona vozila.

Iz bezbjednosnih razloga i dalje je na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Iz AMS-a ukazuju na saobraćajne nesreće koje su se dogodile u proteklih nekoliko dana na putevima u Srpskoj i u kojima su stradala mlađa lica, te apeluje da svi učesnici u saobraćaju prilagode vožnju uslovima puta, da poštuju ograničenja brzine i saobraćajne propise, te da čuvaju sebe i druge učesnike u sabraćaju.