X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
13/07/2019 |  11:39 ⇒ 12:52 | Izvor: SRNA

Višković: Nakaradno sve što je napravila međunarodna zajednica

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je pravosuđe u BiH "čedo" međunarodne zajednice, koja je napravila sve što je nakaradno u BiH.
Višković - Nešić - Foto: SRNA
Višković - NešićFoto: SRNA

- Pravosuđe u BiH niti je pravio premijer niti Republika Srpska, nego je to "čedo" međunarodne zajednice, koja toliko voli ovu zemlju. Sve što su oni napravili je nakaradno, od Visokog sudskog i tužilačkog savjeta do Elektroprenosa i Uprave za indirektno oporezivanje. Sve što su kreirali izgleda da ne valja - rekao je Višković novinarima u Istočnom Sarajevu.

On je dodao da predstavnicima međunarodne zajednice treba postaviti pitanje o stanju u pravosuđu.

Višković je potvrdio da je naloženo da se ispitaju navodi o korupciji prilikom prijema u policiju nakon izjave poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dragana Galića, te da je na osnovu toga podnesena tužba protiv nepoznatog lica.

- To je dato u nalog Tužilaštvu, jer to ne ispituje predsjednik Vlade - rekao je Višković i dodao da nije dobio povratnu informaciju o tom slučaju.

Višković je istakao da je poslanik Galić svjedok u tom predmetu, jer tvrdi da su institucije Republike Srpske korumpirane.

Poslanik PDP-a Dragan Galić je na sjednici 25. juna rekao da ima mnogo propusta u radu MUP-a, te naveo da je "mladić iz istočnog dijela Srpske platio 7.000 KM da bi dobio posao policajca".