latinica  ћирилица
13/07/2019 |  15:11 ⇒ 19:50 | Autor: RTRS

Zvanično počela rekonstrukcija puta Lukavica-Pale (FOTO)

Počela je rekonstrukcija i rehabilitacija regionalnog puta Lukavica - Pale u dužini od oko četiri kilometra, a koštaće tri miliona i 250 hiljada maraka. Početku radova prisustvovali su predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i vršilac dužnosti direktora preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić.

Ovim radovima rješava se "usko grlo" puta Istočno Sarajevo-Јahorina, koje predstavlja žilu kucavicu ove regije. Prije desetak godina je završen prvi dio ove dionice od 16 kilometara za koju je Vlada Srpske izdvojila 14 miliona KM. Od danas će se riješiti i preostala četiri kilometra što će obezbijediti sigurnu putnu komunikaciju prema Јahorini i Palama.

- Vlada je obezbjedila novac. Rok je 180 dana, ali smo se dogovorili sa izvođačem da radovi moraju biti završeni prije početka zimske sezone. Kada se kaže rehabilitacija, to znači da se ide po postojećoj trasi puta, s tim da će biti puno širi - rekao je Višković.

On je istakao da će u okviru ovih radova biti proširen i most na Bistrici, odnosno to će biti put koji će ispunjavati sve uslove za bezbjedno odvijanje saobraćaja.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić rekao da je riječ o saobraćajnici dužine 3,9 kilometara, te da će rok za završetak radova od 180 dana sigurno biti ispoštovan.

- U okviru radova uključena je i kompletna rekonstrukcija i rehabilitacija mosta od 35 metara. Uradićemo kompletnu rekonstrukciju i spojiti dionicu Lukavica-Triangla. Mogu da obećam da će radovi biti zvaršeni prije početka zimske sezone - rekao je Nešić.

Kad je riječ o obnovi dionice puta od Triangle do Јahorine, Nešić je rekao da ga je premijer Višković upoznao da se radi na obezbjeđivanju sredstava za taj projekt, jer "Putevi Republike Srpske" u ovom trenutku nemaju sredstva za njegovu realizaciju.

Ovo je jedan od najzanačajnijih projekata na područiju opštine Pale u posljednjih nekoliko godina koji će Јahorinu staviti u prvi plan i omogućiti bezbjedniji i sigurniji dolazak do ove olimpijske planine, rekao je načelnik opštine Pale Boško Јugović.

On je u ime opštine Pale, ali i svih građana koji će koristiti ovaj put, izrazio zahvalnost Vladi Republike Srpske i direktoru "Puteva Republike Srpske".

Višković i Nešić su danas zvanično uveli u radove preduzeće "Štrabag" na dionici Јasik-Triangla. Izvođač radova uveden je u posao na lokaciji ukrštanja regionalnih puteva R446 i R446A iz pravca Istočnog Sarajeva