latinica  ћирилица
13/07/2019 |  16:38 ⇒ 16:46 | Autor: RTRS

Privatni smještaj u Crnoj Gori poluprazan

Turistički radnici kažu da je sezona u Crnoj Gori mnogo lošija nego prošle godine i da je privatan smještaj poluprazan.

Iako zvanične brojke govore da je turistička sezona na crnogorskom primorju na nivou prošle, pa čak i bolja, turistički poslenici su jednoglasni da je stanje mnogo gore nego prošle godine i da postoji bojazan da će, ako se nastavi ovakav trend i eventualne loše vremenske prilike, sezona doživjeti kolaps.

Turistički poslenici u Budvi su jednoglasni da je stanje mnogo gore nego prošle godine i tvrde da smeštaj popunjavaju mnogo lošije platežni gosti ili oni koji zakupljuju na noć-dvije, pišu Vijesti.

Predsjednik sektora turističkih agencija u Crnogorskom turističkom uduruženju Petar Ivković navodi da podaci digitalnih internet kanala prodaje govore o skoro 40 odsto manje individulanih rezervacija, kao i da se "prelilo" na tržišta Turske, Grčke i Egipta.

On navodi da bi se u potpunosti složio sa ocjenama, kakve su nedavno iznesene u jednom hrvatskom dnevniku, o problemima koji su praktično identični i u Crnoj Gori.

- U Hrvatskoj ljudi su počeli da pričaju da postoji problem u privatnom smeštaju. Oni priznaju da su bili bahati i pohlepni i podizali cijene, ali sada oni to priznaju i počinju da rješavaju problem - rekao je Ivković.

- Kod nas se o tome ne govori, imate jednostavno lošu popunjenost privatnog smještaja, ali niko ne želi da se sa time pozabavi - dodao je on.

Ivković je naveo da samo kroz potrošnju vode i odvoz smeća u Budvi, može matematički da se dođe do podatka da je privatni smještaj poluprazan.

Izvor: mondo.ba