latinica  ћирилица
13/07/2019 |  20:50 | Autor: SRNA

Pupovac: Dva razloga za promjene u vrhu SNV-a

Dosadašnji predsjednik Srpskog narodnog vijeća /SNV/ u Hrvatskoj Milorad Pupovac rekao je da je do promjene u vrhu SNV-a došlo jer želi dati priliku mlađima i posvetiti se Samostalnoj demokratskoj srpskoj stranci, čiji je predsjednik.
Milorad Pupovac - Foto: Screenshot/YouTube
Milorad PupovacFoto: Screenshot/YouTube

- To znači da će se pojaviti nova lica, novi govornici, pa i nove ideje i novi ljudi na terenu. Kao što vidite, kompletno je novo rukovodstvo, osnaženo, osvježeno, Istovremeno mi, koji smo stvarali Vijeće, tu smo uz njih s tim što imamo proširen horizont, oslobođeni izvršnih funkcija - objasnio je Pupovac, koji je 22 godine vodio SNV, odnosno od osnivanja.

Novoizabrani predsjednik SNV-a Boris Milošević rekao je da će nastojati da u četiri godine osvježi rad Vijeća, donese nove ideje, predloži svoju viziju razvoja u saradnji sa timom u kojem je i Pupovac, prenose beogradski mediji.

Milošević je dugogodišnji aktivista u srpskim organizacijama, narodni poslanik u Saboru i član Samostalne demokratske srpske stranke.

Pupovac je izabran za predsjednika Savjeta SNV-a. Bio je na čelu SNV-a od 1997. godine, kada ga je osnovao kao glavno udruženje Srba u Hrvatskoj.

Milorad Pupovac više od dve decenije važi za najznačajnijeg lidera Srba u Hrvatskoj.