latinica  ћирилица
13/07/2019 |  21:58 | Autor: B92

Muratoglu: Novak je najbolji igrač svih vremena

Trener Serene Vilijams, Patrik Muratoglu, dao je zanimljivo viđenje na temu ko je najbolji teniser svih vremena.

Francuz je u izjavi za BBC, tokom razgovora u kojem se povela priča ko je takozvani GOAT (the greatest of all time), stao na Novakovu stranu i to iz nekoliko razloga.

On je rekao da srpskom teniseru, koji ima manje najvećih trofeja (15) u odnosu na Nadala (18) i Federera (20), nije bilo lako da u njihovoj eri dođe do tako velikog broja uspjeha.

On je istakao činjenicu da je Novak u Grend slem finalima pobjeđivao samo dva puta igrače koji su van kruga u koji je pored Federera i Nadala pridodao i Endija Marija.

- Kada su sva trojica na vrhuncu igre, Novak ima prednost u odnosu na njih. Došao je u periodu kada su Rafa i Rodžer već dominirali igrom, dokazao je da je u stanju da pobjeđuje obojicu, postao i ostao broj jedan i to je radio nekoliko puta - kaže Muratoglu.

Poznati stručnjak kaže da zna i zbog čeka je Đoković bio toliko uspješan u okršajima sa svojim najvećim rivalima.

- Kada se Novak pojavio na sceni, svi su mi govorili kako je nemoguće pobijediti Nadala i Federera, kako su prejaki. Ali mladi momak je vjerovao u to, rekao je, "pobijediću ih". Svi su se pitali, ko je taj momak, kako može da kaže tako nešto, kako može da nema poštovanja prema dvojici najvećih svih vremena? On je u tome uspio zato što je u to snažno vjerovao. Sve je bilo zahvaljujući njegovoj želji za uspjehom i vjeri u sebe - zaključio je trener Serene Vilijams.