latinica  ћирилица
14/07/2019 |  12:13 ⇒ 18:09 | Autor: SRNA

Počela brdska auto-trka u Vlasenici

Na dijelu magistralnog puta između Vlasenice i Han Pijeska počela je brdska auto-trka na kojoj se takmiči 28 vozača iz BiH i regiona.
Brdska auto-trka Vlasenica - Foto: SRNA
Brdska auto-trka VlasenicaFoto: SRNA

Trka je startovala u Romanijskoj ulici u Vlasenici, na 680 metara nadmorske visine, a cilj je naselje Tugovo na 1.004 metra nadmorske visine.

Dužina staze je 5.700 metara.

Direktor trke Dušan Savičić rekao je novinarima da očekuje da će vremenske prilike poslužiti učesnike trke i da će takmičenje proći bez problema.

Savičić je istakao da je i jučerašnji trening protekao bez većih posljedica.

- Imali smo jedno izlijetanje domaćeg takmičara Miladina Lučića, ali je, na sreću, prošao bez povreda i oštećenja vozila. Na njegovo mjesto došao je drugi takmičar. Domaćin je pripremio stazu onako kako to dolikuje i svi očekujemo dobre vožnje - rekao je Savičić.

Trka se boduje za šampionat BiH i otvoreno prvenstvo Republike Srpske.

Organizatori su republički Auto-moto savez i Sportski auto-moto i Auto-moto društvo "Vlasenica", a pokrovitelj je opština Vlasenica.

Završetak trke je planiran oko 15.00 časova i za to vrijeme obustavljen je na ovom dijelu magistralnog puta.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske ranije je saopšteno da za vrijeme obustave vozila mogu da koriste alternativne pravce Vlasenica-Kladanj-Sarajevo i Vlasenica-Kladanj-Olovske Luke-Petrovići-Nevačka-Han Pijesak-Sokolac.