X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
14/07/2019 |  15:51 | Izvor: SRNA

Milošević: Nastavljamo borbu za društvo bez diskriminacije

Novi predsjednik Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj Boris Milošević najavio je nastavak borbe za ostvarenje prava srpske zajednice u Hrvatskoj, ali i za to da hrvatsko društvo bude društvo bez diskriminacije.
Boris Milošević (Foto: sabor.hr) -
Boris Milošević (Foto: sabor.hr)

- Naša uloga u hrvatskom društvu je da gradi i spaja, a to može samo ako sačuvamo vlastito dostojanstvo i ostvarimo iskren dijalog s većinskim narodom - istakao je Milošević, koji je juče izabran za novog predsjednika SNV-a.

On je naveo da mu je želja da mandat iskoristi da unaprijedi rad te institucije, što, kako je istakao, neće biti lako.

Posebno važnim smatra jačanje saradnje s ljudima na terenu, ali i bolju saradnju sa bratskim, srpskim i drugim manjinskim organizacijama, kao i organizacijama koje nisu manjinske, ali su bliske SNV-u.

Milošević je istakao da preuzimanje rukovodeće pozicije u SNV-u, kao vodeće i krovne organizacije Srba u Hrvatskoj, za njega predstavlja veliku čast i ogromnu odgovornost, pogotovo to što nastavlja rad sa Miloradom Pupovcem.

- On više nije predsjednik, ali nastavlja biti važan deo tima kao predsjednik Savjeta SNV-a, gde će pomagati svojim znanjem i iskustvom - rekao je Milošević za Tanjug.