latinica  ћирилица
14/07/2019 |  21:31 ⇒ 21:46 | Autor: RTS

Đoković: Najuzbudljivije finale, Federer me inspiriše

Neposredno po završetku epskog finalnog duela protiv Federera, Novak Đoković je rekao da je to bilo najuzbudljivije finale koje je odigrao i rekao da ga tridesetsedmogodišnji Švajcarac inspiriše.

- Ovo je vjerovatno najuzbudljivije finale ikada koje sam igrao, a sigurno među dva, tri u karijeri, protiv jednog od najvećih tenisera svih vremena, koga veoma poštuje. Nažalost, neko iz ovakvih mečeva mora da izađe kao poraženi.. Obojica smo imali šanse, a nestvarno mi je da sam morao da spasem dvije meč lopte. Čudno je bilo i u taj-brejku na 12:12. U suštini, nadao sam se da ću doći do taj-brejkova - rekao je Đoković. 

Najbolji teniser planete naglasio je da ga inspiriše to što Federer radi, pošto je ranije Rodžer rekao da želi da inspiriše 37-godišnjake da se i dalje bore.

- Јa sam jedan od onih koje on ispiriše... Rekao sam i ranije, kada sam bio klinac, dok sam rastao i sanjao da budem teniser, Vimbldon je uvek bio turnir na kom sam želeo da se pojavim, da igram... Sanjao sam da ću biti ovdje. Sada na ovom mjestu dijelim specijalna osećanja sa sinom i roditeljima. Supruga i ćerka su kod kuće, šaljem im zagrljaje - zaključio je Novak.