latinica  ћирилица
15/07/2019 |  10:44 | Autor: SRNA

Nove čestitke Đokoviću iz Srpske

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću briljantnu pobjedu u finalnom meču na Vimbldonu i osvajanje 16. grend slema, navodeći da njegove pobjede najviše doprinose da se u pozitivnom kontekstu spominju Srbija i srpski narod.
Republika Srpska - Foto: RTRS
Republika SrpskaFoto: RTRS

- Dragi Novače, u ime Narodne skupštine i građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem ti srdačne čestitke povodom briljantne pobjede u finalnom meču na Vimbldonu. Građani Srpske juče su, u jednom od najnevjerovatnijih i najtežih mečeva, kroz svih pet setova i petočasovne borbe protiv jednog od najboljih tenisera svih vremena Rodžera Federera, navijali za tebe svim srcem vjerujući u tvoju snagu i pobjedu - naveo je Čubrilović u čestitki.

On je ocijenio da su Đoković i ostali vrhunski sportisti najbolji ambasadori Srbije.

- Ponosni smo na sve što činiš na promociji sporta i takmičarskog duha, jer ti na najbolji način predstavljaš svoju zemlju i svoj narod. Naši sportisti su naši najbolji ambasadori, a, osim vaterpolista, košarkaša, odbojkaša, atletičara i drugih, kao prvi teniser na svijetu, ti si Novače najvidljiviji i tvoje pobjede najviše doprinose da se u pozitivnom kontekstu spominju Srbija i srpski narod - naveo je Čubrilović i poželio Đokoviću još mnogo trofeja i blistavih pobjeda na ponos i radost svih.

Đoković je u finalu savladao Federera rezultatom 3:2 u setovima i osvojio petu titulu na Vimbldonu.

Đokoviću je čestitku uputila i ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović.

- U ime Ministarstva i svoje ime upućujem Vam iskrene čestitke povodom osvajanja titule na turniru u Vimbldonu, kojom ste ponovo dokazali da ste neprikosnoveni vladar tenisa i šamion za kojeg ne postoje prepreke - navodi se u čestitki.

Davidovićeva je navela da je Đoković osvajanjem nove titule ispisao još jednu sjajnu stranicu istorije tenisa.

- Pokazali ste nevjerovatnu mentalnu snagu i izdržljivost koje su, uz vrhunsko tenisko umijeće, donijele jedino što je bilo moguće - istorijsku pobjedu - navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Davidovićeva je Đokoviću poželjela dobro zdravlje, sreću i još mnogo trofeja.