latinica  ћирилица
15/07/2019 |  12:05 ⇒ 17:25 | Autor: B92

Đoković: Preporučujem dužu pauzu od gledanja mojih mečeva (VIDEO)

Pet sati iscrpljujuće mentalne borbe, pobjeda iz snova, peta vimbldonska kruna. Kakav je nedjelja bila dan za Novaka Đokovića.
Novak Đoković na pres konferenciji - Foto: Screenshot/YouTube
Novak Đoković na pres konferencijiFoto: Screenshot/YouTube

Kada se drama konačno završila i kada je meč bio gotov, Novak se udario pesnicom po grudima, u stilu fudbalera Erika Kantone.

Nasmijao se na tu konstataciju, a kada su ga novinari B92 pitali koje su mu bile prve misli kada se okrenuo ka publici i potom kleknuo da gricne travu, kako to redovno čini poslije finalnih pobjeda na ovom Gren slemu, rekao je:

- Osjećao sam veliko rasterećenje jer je to bilo pet sati konstantnog pritiska u svakom pogledu. Federer je bio taj koji je diktirao tempo meča i napadao, imao sam mnogo poteškoća da mu čitam servis, tako da sam sve vrijeme bio pod pritiskom da preživljavam, da se borim i nekako pronađem način da budem u meču. Tako da na kraju je bilo samo u stilu, osmijeh na lice, hvala lijepo što ste došli, doviđenja!

Poslije ovakvog trijumfa uvijek slijedi veliko slavlje.

- U mom timu biće slavlje svakako, ja moram da budem sa djecom. Marjan i Miljan će da slave sigurno - rekao je Novak, a kada ga je kolega iz Makedonije pitao hoće li opet pjevati "Makedonsko devojče", samo se nasmijao:

- Puno pozdrava za Makedoniju, za Skoplje. Kum Neven mi je bio saučesnik na toj zabavi kada smo pjevali. Ne znam, vidjećemo kakvo je raspoloženje, djeca će spavati, vjerovatno ćemo žena i ja da zapjevamo, nešto za našu dušu, neku baladu! - rekao je uz osvrt da će doći u Makedoniju.

Na kraju, na konstataciju da je navijačima opet iskidao živce i oduzeo barem jedno hiljadu godina života, imao je ovu poruku:

- Mogu da im preporučim jednu dužu pauzu od gledanja mojih mečeva, mada je sezona u jeku sada. Vidimo se opet, nadam se da su se "navukli" na moje mečeve. To je sve.

Nosio je novi duks na kojem je pet teniskih loptica iznad poznatog krokodilčića sa britanskom zastavom.

- Sad su mi dali duks, ne znam šta kako, gdje, ja sam samo nosač - nasmijao se i pozdravio sa srpskim novinarima.