latinica  ћирилица
15/07/2019 |  13:50 ⇒ 14:13 | Autor: SRNA

Hrvatski ministar Goran Marić podnio neopozivu ostavku

Ministar državne imovine Hrvatske Goran Marić podnio je danas neopozivu ostavku.
Ministar Goran Marić (Foto:Arhiva/ŠibenikIN) -
Ministar Goran Marić (Foto:Arhiva/ŠibenikIN)

- Danas sam podnio neopozivu ostavku predsjedniku Vlade /Hrvatske Andreju Plenkoviću/ i uputio dopis Saboru za aktiviranje poslaničkog mandata - rekao je Marić hrvatskim medijima.

On je naveo da nijedan dan od uspostavljanja Ministarstva nije podnio u mirnim uslovima i da je "radio u programiranim okolnostima u kojima je postao meta".

- Donijeli smo zakone koji su se suprotstavili poraznoj praksi. Donijeli smo Zakon o upravljanju državnom imovinom, Zakon o zakupu i kupoprodaju poslovnih prostora i u proceduri je zakon o neprocijenjenom građevinskom zemljištu. Ti su zakoni okončali praksu otimanja državne imovine. Samo na poslovnim prostorima Hrvatska je oštećena više od milijardu kuna. Ti su zakoni i nova praksa uzrok što sam postao meta i uzrok neopozive ostavke - rekao je Marić.

Marić je naveo da uz svijest o veličini, značaju državne imovine i spoznaji o nametnutim okolnostima nije u stanju da prihvati, kako je rekao, neviđeni udar na dostojanstvo, mir i integritet njegove porodice.

Hrvatski mediji su Marića sumnjičili zbog poslova s nekretninama - kupoprodaje stanova, te ulozi u obnovi dijela Franjevačkog samostana u Zagrebu koji je prije osam godina pretvoren u studentski dom, a potom ga je počeo provjeravati i Uskok.