latinica  ћирилица
15/07/2019 |  13:57 ⇒ 14:24 | Autor: SRNA

Djeca iz Han Pijeska putuju u Grčku sa djecom sa Kosmeta

Djeca iz Han Pijeska koja su ugostila djecu sa Kosova i Metohije otputovaće na zajedničko besplatno ljetovanje u Grčku od 12. do 25. avgusta, koje su obezbijedili donator iz Grčke i Kancelarija za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije, rekao je predsjednik Odbora za pomoć Srbima Kosmeta Milorad Arlov.
Milorad Arlov - Foto: RTRS
Milorad ArlovFoto: RTRS

On je naveo da će na odmor u blizini Atine otići 20 do 25 djece.

- Na nama je da zahvalimo donatoru iz Grčke i Kancelariji za Kosovo i Metohiju što cijene ovaj projekat, te još više produbljuju prijateljstvo svih pravoslavnih naroda - naveo je Arlov.

On se nada da će ovo postati tradicija i dio velikog projekta da svake godine djeca iz jednog od gradova i opština Srpske koja su prihvatila djecu sa Kosmeta budu nagrađena ovakvim humanim gestom donatora iz Grčke i Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije.

Arlov je još jednom pozvao sve institucije, lokalne zajednice, kabinet predsjednika Republike Srpske, Vladu Srpske, preduzeća i humane ljude da podrže projekat izgradnje Dnevnog centra "Podrži me" u Kosovskoj Mitrovici za više od 130 djece i mladih ometenih u razvoju iz Udruženja roditelja "Podrži me".

Donacije je moguće uplatiti na žiro račun Odbora za pomoć Srbima Kosmeta 5551000034196445.