latinica  ћирилица
16/07/2019 |  08:33 ⇒ 08:34 | Autor: RTRS

Kuzmić ipak bio vozač poršea, slijedi istraga

Poslije jezive automobilske nesreće, u kojoj je teške povrede doživio košarkaš Crvene zvezde Ognjen Kuzmić, otkriveno je da je on bio za volanom uništenog "poršea kajen".
Ognjen Kuzmić - saobraćajka (foto:atvbl.com) -
Ognjen Kuzmić - saobraćajka (foto:atvbl.com)

Preliminarni rezultati istrage stravične saobraćajne nesreće, u kojoj su teško povrijeđeni srpski košarkaš Ognjen Kuzmić (29) iz Doboja i njegov prijatelj Bogdan Ilić (29) iz Bijeljine, ukazuju da je "poršeom" upravljao Kuzmić, dok je Ilić bio suvozač, prenose Večernje novosti.

Kuzmić je i vlasnik automobila beogradskih registarskih oznaka, a sudario se u Ramićima kod Banjaluke sa "BMV"-om, kojim je upravljao Marko Miljatović iz Prijedora.

Јoš se istražuju tačni uzroci nesreće, uzeti su uzorci krvi kako bi se utvrdilo da li je bilo dejstva alkohola ili opijata, a sumnja se da je najveća greška ipak bio prelazak vozača poršea u suprotnu kolovoznu traku.

Sumnja se i na brzinu veću od dozvoljene, a sve će biti utvrđeno vještačenjem, porše je za sada deponovan u Auto-moto savezu Republike Srpske.

Kuzmić je u Urgentnom centru KCS, stanje se popravlja, o čemu KK Crvena zvezda redovno obaveštava javnost, uz molbu porodice da se poštuje privatnost u ovakvim trenucima.

Izvor: Telegraf.rs