latinica  ћирилица
16/07/2019 |  08:39 ⇒ 08:56 | Autor: SRNA

Doboj: Likovna kolonija Krčmarica

Na lokalitetu Krčmarica na Okolištima kod Doboja 18. jula biće otvorena druga likovna kolonija Krčmarica, na kojoj će učestvovati akademski slikari iz Republike Srpske i Srbije.
Krčmarice (Foto:glas-regije.com) -
Krčmarice (Foto:glas-regije.com)

Kolonija će trajati do 24. jula u organizaciji Udruženja "Krčmarica-Staro nasljeđe".

Cilj likovne kolonije jeste popularizacija likovne kulture na području Doboja, posebno na Ozrenu.

Turističku ponudu ovog kraja organizotori nastoje da obogate i drugim manifestacijama i predstavljanjem Udruženja "Krčmarica-Staro nasljeđe", kao i formiranjem fundusa umjetničkih slika likovne kolonije.

Na koloniji će učestvovati 10 akademskih slikara, članova Udruženja likovnih umjetnika Republike Srpske, Udruženja likovnih umjetnika BiH, Udruženja likovnih umjetnika Srbije, te Međunarodne akademije za keramiku.

Učestvuju Čedomir Kesić i Dragoslav Husar iz Pančeva, Јagoda Šestić iz Banjaluke, Drago Handanović i Pavle Rističević iz Doboja, Branislav Marković i Gordana Zaklan iz Novi Sada, Irina Černjavski Šantrić iz Beograda, Branislav Kovačević Kova iz Pala i Milijanko Miholjčić iz Bijeljine.

Predsjednik Umjetničkog savjeta kolonije je Petar Tubić, a selektor i koordinator Јovanka Stojčinović Nikolić, književnica i osnivač Likovne radionice "Tvrđava" Doboj, koja je održavana šest godina u Centru za kulturu i obrazovanje u Doboju.