latinica  ћирилица
16/07/2019 |  09:30 ⇒ 14:23 | Autor: B92

Zvezda i Suduva u revanšu za LŠ

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju večeras od 20.45 časova litvansku Suduvu, u revanš meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a ovaj meč direktno prenosti Televizija Republike Srpske.

Uprkos velikoj inicijativi i snažnom pritisku, crveno-bijeli nisu uspjeli da slome otpor Litvanaca na njihovom terenu.

Međutim, Zvezda je imala i sreće jer je Suduva imala svoje prilike za pobjedu, pa je srpski šampion na kraju izborio i dobar rezultat.

Ipak, sve osim rutinske pobjede na "Rajku Mitiću" bilo bi ravno senzaciji, posebno zbog činjenice da je Zvezda prije samo godinu dana lagano nadigrala Suduvu na svom terenu sa 3:0.

U svakom slučaju, pred Zvezdom je prvi veći izazov u novoj sezoni, jer nisu stekli prednost u prvom meču, a u slučaju gola rivala će morati da postigne dva da bi prošla dalje.

Trener Zvezde Vladan Milojević zbog povrede ne može da računa na štopera Radovana Pankova, a ekipu je u međuvremenu napustio i Vujadin Savić.

Iako je ovaj meč možda i savršena prilika da novajlija Tomane pokaže šta zna, Portugalac će priliku da vjerovatno čeka sa klupe za rezerve.

Zezda će ovim mečom da zaokruži sjajnu godinu koja je počela upravo dvomečom sa litvanskom ekipom prošlog ljeta, a nakon čega je uslijedio prvi plasman u Ligu šampiona.

Statistika kaže da je Zvezda od Suduve do Suduve na 54 utakmice pobijedila u 39 susreta, uz 9 remija i šest poraza, te zabeležila gol-razliku 128:45.