latinica  ћирилица
16/07/2019 |  11:50 ⇒ 14:12 | Autor: SRNA

Јaćimović u Višegradu: Ministarstvo će se potruditi da pomogne neke od klubova

Pomoćnik ministra za sport Republike Srpske Dragan Јaćimović istakao je danas tokom razgovora sa načelnikom opštine Višegrad Mladenom Đurevićem da će se u Ministarstvu porodice, omladine i sporta potruditi da pomognu neke od sportskih klubova u tom gradu.
Dragan Јaćimović - Foto: RTRS
Dragan ЈaćimovićFoto: RTRS

Na sastanku je razgovarano o unapređenju sporta na području ove opštine, kao i o rukometnom kampu koji se održava u Višegradu.

- Naša ideja je da ovdje ne bude samo kamp rukometa već i drugi sportovi, uslovi za to postoje - naveo je Јaćimović.

On je zadovoljan što opština izdvaja značajna sredstva za sportske klubove.

"Nadam se da će saradnja Ministarstva porodice, omladine i sporta i opštine Višegrad biti bolja nego što je bila u prethodnom periodu. Ne smijemo da ne zanemarimo bilo koji sportski klub, mi ćemo se potruditi da pomognemo neke od klubova u Višegradu - istakao je Јaćimović.

Đurević je rekao da su predstavnici lokalne vlasti dobili obećanje da će u narednom periodu biti realizovano nekoliko zajedničkih projekata u vezi sa sportom.

- Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske podržalo je ovogodišnji Kamp rukometaša. Vjerujem da će se podrška proširiti i na ostale sportske klubove sa područja opštine Višegrad i nadam se da će Ministarstvo imati još više razumijevanja za našu opštinu - istakao je Đurević.

On je naveo da je u planu adaptacija i rekonstrukcija sportske dvorane, te da se u njenoj blizini gradi i veliko dječije igralište sa pomoćnim stadionom.

- Privodi se kraju i stadion u Andrićgradu, tako da će svi ljubitelji sporta i sportisti imati bolje uslove za sportske aktivnosti - napomenuo je Đurević.