latinica  ћирилица
16/07/2019 |  17:31 ⇒ 19:05 | Autor: RTRS

Akcija "Unikat": Uhapšenima za proizvodnju droge oduzeto oko 70.000 KM (FOTO)

Policijski službenici zaplijenili su oko 70.000 KM u raznim valutama od četvorice uhapšenih u akciji na području Banjaluke u kojoj su pronađene dvije laboratorije za proizvodnju droge "skank", rekla je načelnica Odjeljena za odnose sa javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Mirna Miljanović.
Akcija "Unikat" - Foto: SRNA
Akcija "Unikat"Foto: SRNA

Miljanovićeva je istakla da je iz jedne od laboratorija oduzeto 33.750 evra, 2.200 švajcarskih franaka i 180 KM, te da je pronađeno i oko 900 trski droge skank.

Foto: SRNA

Ona je za Srnu rekla da je od uhapšenog lica čiji su inicijali S.Š. pronađena je i automatska puška, pištolj, eksploziv i falsifikovani dokumenti zbog čega će protiv njega biti podnesen izvještaj za nedozvoljenu proizvodnju i promet droge, nedozvoljen promet oružja i minsko-eksplozivnih sredstava i falsifikovanje. 

Foto: SRNA

Podsjećamo, u akciji "Unikat" pronađene su dvije laboratorije za proizvodnju droge skank, a četiri uhapšena lica danas su predata Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Foto: RTRS

Osumnjičeni su distribuisali skank u zemljama EU, a u jednoj od pronađenih laboratorija bilo je između 900 i 1.000 komada trske opojne droge.

Iz MUP-a je navedeno da je riječ o licima čiji su inicijali N.D. S.Š. D.D. i T.D.

RTRS nezvanično saznaje da su uhapšeni Sanel Šeranić, Nenad Dragišić, Dean Đajić i Danijel Trninić.