X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
17/07/2019 |  13:35 | Izvor: SRNA

Vasić: Srpska da bude uvažavana ili slijedi paraliza BiH

Predsjedavajući Kluba poslanika Ujedinjene Srpske u Narodnoj skupštini Republike Srpske Kostadin Vasić rekao je da Srpska mora da bude uvažavana ili neće doći do formiranja Savjeta ministara, što znači paralizu u BiH.
Kostadin Vasić - Foto: nezavisne novine
Kostadin VasićFoto: nezavisne novine

- Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je potpuno u pravu i bilo je očekivano da će doći do ovoga u jednom momentu zbog toga što Bakir Izetbegović pravi cirkus u BiH. Sutra očekujem više od dvotrećinske većine u Narodnoj skupštini. Odluka Predsjedništva BiH koja je donesena preglasavanjem Dodika je uperena protiv Srpske i Dodik u ovom slučaju ima podršku kompletnog naroda u Republici Srpskoj - rekao je Vasić Srni.

Članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić preglasali su juče na sjednici Predsjedništva srpskog člana Milorada Dodika usvojivši sa dva glasa za i jednim protiv zaključak o zvaničnom stavu BiH u vezi sa nastavkom izgradnje mosta Komarna-Pelješac, nakon čega je Dodik najavio pokretanje mehanizma zaštite vitalnog entitetskog interesa.

Narodna skupština Republike Srpske sutra će se na posebnoj sjednici izjasniti o potvrđivanju izjave Dodika da je po vitalne interese Srpske veoma štetan zaključak o zvaničnom stavu BiH u vezi sa nastavkom izgradnje mosta Komarna-Pelješac, posebno imajući u vidu da je poslije nekoliko godina ugovorena izgradnja mosta na Savi u Gradišci.