latinica  ћирилица
17/07/2019 |  18:32 | Autor: SRNA

Brnabić: Beograd spreman da odmah nastavi dijalog

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da je Srbija spremna da se odmah vrati za pregovarački sto i nastavi dijalog sa Prištinom, te izrazila nadu da će prištinski politički lideri imati dovoljno hrabrosti i odgovornosti da promjene svoje odluke da bi to moglo da se dogodi.
Ana Brnabić, predsjednica Vlade Srbije - Foto: RTRS
Ana Brnabić, predsjednica Vlade SrbijeFoto: RTRS

- Mi smo bukvalno spremni svaki dan da se vratimo za pregovarački sto i nastavimo dijalog. To je jedini način da imate stabilnost na Kosovu i Metohiji da ljudi nastave da žive mirno - rekla je Brnabićeva nakon obilaska Žitorođe.

Ona je ukazala da je nedavno istraživanje na Kosovu i Metohiji pokazalo da 91 odsto građana na tom području ne žele zamrznut konflikt, prenose beogradski mediji.

- Žele nastavak dijaloga i nadam se da će lideri u Prištini umeti da saslušaju sve građane koji žive na Kosmetu, da će imati političku hrabrost i odgovornost da donesu odluku koja je najbolja ne samo za Srbe i Albance već za ceo region - rekla je Brnabićeva.

Ona je ocijenila da je posjeta predsjednika Francuske Emanuela Makrona Beogradu bila veoma zanačajna za pozicioniranje Srbije.

- Mislim da je ta poseta prošla bolje nego što je bilo ko od nas očekivao. Velika zahvalnost za sve što je Makron rekao dok je bio u Srbiji, za sve signale podrške i za možda najjači do sada signal da ništa nije završeno i da dijalog mora da se nastavi - smatra Brnabićeva.