latinica  ћирилица
17/07/2019 |  18:34 ⇒ 24/07/2019 | 11:57 | Autor: SRNA

SDS: Sjednica prilika za rješavanje problema sa Hrvatskom

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Davor Šešić smatra da je sutrašnja posebna sjednica Parlamenta prilika da Srpska riješi sve sporne tačke sa Hrvatskom, posebno kada je riječ o granici, te najavuje da će u tom smislu klub ove stranke i djelovati.
Banjaluka:Grbić-Šešić - Foto: SRNA
Banjaluka:Grbić-ŠešićFoto: SRNA

- Smatramo da je Pelješki most, koji je veoma značajan za Hrvatsku, prilika da mi iznesemo šta tražimo zauzvrat ako je već potrebno da omogućimo izgradnju tog mosta - rekao je Šešić, odgovarajući na pitanje kako će poslanici SDS-a glasati na sutrašnjoj posebnoj sjednici Skupštine pri izjašnjavanju o potvrđivanju izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da je po vitalne interese Srpske veoma štetan zaključak o zvaničnom stavu BiH u vezi sa nastavkom izgradnje mosta Komarna-Pelješac.

Osvrćući se na problem piralena u banjalučkoj Poslovnoj zoni Incel, Šešić je na konferenciji za novinare napomenuo da su istraživanja u vezi sa postojanjem ove opasne hemikalije u BiH vršena poslije rata i da je u četiri naselja utvrđeno njegovo prisustvo - Banjaluci, Sarajevu, Bihaću i Јelahu, te da je najveći grad Srpske bio ubjedljivo prvi po koncentraciji u zemljištu.

On tvrdi da "od 2005. godine do danas gradske vlasti Banjaluke nisu uradile ništa u vezi sa ovim pitanjem".

Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Banjaluka Slavko Grbić rekao je da je, zahvaljujući angažmanu ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mirku Šaroviću, sredstvima Vlade Švedske putem programa Sida preusmjereno 600.000 dolara za hitno rješavanje problema piralena u Poslovnoj zoni Incel u Banjaluci.

On je na konferenciji za novinare u Banjaluci napomenuo da je piralen štetna materija, koja ima velike posljedice po zdravlje građana.

- Stoga i ova hemikalija za koju imamo osnovane sumnje da je jednim dijelom iscurila u zemljište, da je otišla u vazduh i došla u kontakt sa vodom, pravi ozbiljnu prijetnju po zdravlje građana Banjaluke - rekao je Grbić.