X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
18/07/2019 |  08:20 | Izvor: B92

Trampa od impičmenta spasava njegov "ljuti neprijatelj"

Demokratski kongresmen iz Teksasa Al Grin podnio je Kongresu zahtjev za glasanje o rezoluciji o opozivu predsjednika SAD Donalda Trampa.
Nensi Pelosi (foto:Tanjug/AP) -
Nensi Pelosi (foto:Tanjug/AP)

Povod su Trampove uvrede na račun nekoliko demokratskih kongresmenki imigrantskog porijekla.

Međutim, demokratska predsjednica Predstavničkog doma Kongresa Nensi Pelosi izjavila je da će taj zahtjev biti obustavljen.

Grin je u zahtjevu naveo da je Tramp iznio "rasističke uvrede" na račun obojenih predstavnica demokrata u Kongresu, kao i da Tramp nije sposoban da bude predsjednik, prenio je AP.

Pelosi i drugi demokratski lideri, međutim, smatraju da bi glasanje o takvoj rezoluciji bilo nepotrebno, opasno i razdiruće u inače "ranjivom" Kongresu. Ona je navela da će odbor demokrata u Kongresu obustaviti Grinovu rezoluciju.

- Odmah ćemo se toga osloboditi - rekla je Pelosi novinarima.

Tramp je u više navrata tokom prethodnih dana iznosio uvrede na račun kongresmenki, nazivajući ih, između ostalog, izazivačima nereda rođenim u inostranstvu i poručujući im da bi trebalo da se vrate u opustošena i osiromašena mjesta iz kojih su došle.

Trampove opaske su u javnosti naišle na oštre osude za rasizam i ksenofobiju. I sama Nensi Pelosi je u jednom trenutku izjavila da predsjednik hoće da "Ameriku ponovo učini bijelom". Takođe, u više navrata je oštro kritikovala Trampa, s kojim je ulazila u sukob, što putem društvenih mreža, što putem medija. Pelosi inače važi za "ljutog neprijatelja" američkog predsjednika.