X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
18/07/2019 |  08:31 ⇒ 09:07 | Izvor: dnevni avaz

Vođa Delija pretvarao se da je građevinac dok je u kombiju prevozio 170 kilograma droge

Јedan od vođa navijača Crvene zvezde Dragan Pavlović (43) uhapšen je u društvu Hrvata i bivšeg vođe navijačke grupe Bed Blu Bojs (BBB) iz Hrvatske Gorana Hajdukovića Čupka(44) dok su kombijem prevozili 169,22 kilograma marihuane
Droga pokazana novinarima na pres konferenciji (foto:MUP Hrvatske) -
Droga pokazana novinarima na pres konferenciji (foto:MUP Hrvatske)

Oni su uhapšeni na naplatnoj rampi u Karlovcima u Hrvatskoj, a karlovačko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv njih dvojice. Pavlović i Hajduković su uhapšeni su 17. aprila u popodnevnim satima u velikoj policijskoj akciji.

Pavlović i njegov kolega iz Hrvatske bili su maskirani u građevinske radnike, pretvarajući se da u kombiju prevoze građevinski materijal.

Ipak, njih dvojica su policiji djelovali sumnjivo, te je pretresom kombije u poliesterskim vrećama i paketima građevinskog stiropora pronađeno čak 169,22 kilograma sakrivene marihuane i 0,05 grama kokaina. Takođe, pronađena su i dva pištolja i 53 komada municije koja pripadaju Čupku, te se samo njemu na teret stavlja nedozvoljeno nošenje oružja.

Goran Hajduković Čupko (44), nekadašnji vođa navijačke grupe Bed Blu Bojs, kontroverzna je ličnost u hrvatskoj javnosti i stari znalac kako hrvatske tako i evropskih policija. Više puta je zbog raznih krivičnih djela bježao iz Hrvatske u evropske države.

Međutim, posebnu pažnju javnosti izazvalo je njegovo hapšenje iz 2008. na granici Austrije i Njemačke, kada je pokušao da pređe granicu skrivajući se od policija raznih država. Uhvaćen je sa dokumentima na ime Matko Štambuk, ali su carinici osujetili njegov plan kada su shvatili da je riječ o falsifikovanim dokumentima.

Dani u pritvoru su prolazili, a Čupko nije želio da policiji otkrije svoj pravi identitet. Otežavalo je i to što su jagodice na njegovim prstima bile spržene, upravo kako ne bi mogao biti identifikovan na osnovu otiska prsta.