latinica  ћирилица
18/07/2019 |  12:23 | Autor: SRNA

Moskva: UN obećale da će ubrzati istragu o napadu na Rusa na Kosmetu

UN sprovode unutrašnju istragu povodom incidenta sa ruskim državljaninom pripadnikom Unmika Mihailom Krasnoščekovom na Kosovu i Metohiji i obećale su da će ubrzati taj proces, izjavio je predstavnik Ministarstva spoljnih poslova Rusije Andrej Kelin.
MIP Rusije (Foto: Sputnik/Natalья Seliverstova) -
MIP Rusije (Foto: Sputnik/Natalья Seliverstova)

- Sve je jednostavno, to je pitanje UN, usljed čega upravo ta organizacija i sprovodi istragu o tome šta se tačno dogodilo na Kosovu - istakao je Kelin.

Prema njegovim riječima, UN će poslije istrage morati da iznesu zaključak i saopšte ko je odgovoran za taj incident, prenosi Sputnjik.

- Znamo da je istraga u toku. Mi ih požurujemo, ali se oni uvijek pozivaju na nedovoljan broj ljudi. Pružili su nam uvjerenja da će taj proces biti ubrzan - rekao je Kelin.

Akcija specijalnih policijskih odreda samoproglašenog Kosova na sjeveru pokrajine počela je 28. maja ujutru, a pod izgovorom da je riječ o akciji protiv organizovanog kriminala, policija je upala na sjever Kosova i Metohije u oklopnim vozilima.

Nekoliko ljudi je povrijeđeno, među njima i tri policajca, novinar i dva zvaničnika UN, od kojih je jedan Rus Mihail Krasnoščekov.