X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
18/07/2019 |  12:41 ⇒ 19:48 | Izvor: SRNA

Šeranić: Nakon zahtjeva biće odobrena nabavka lijeka za bolesnog dječaka

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da će resorno ministarstvo ekspresno reagovati u slučaju nabavke lijeka koji je potreban za dječaka sa Daunovim sindromom, oboljelog od leukemije, ukoliko stigne zahtjev za njegovu nabavku.
Banjaluka - Alen Šeranić - Foto: SRNA
Banjaluka - Alen ŠeranićFoto: SRNA

Šeranić je rekao da je upoznat o slučaju djetata koje se liječi na Hemato-onkološkoj klinici u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, te napomenuo da je riječ o lijeku koji nije registrovan i koji se uvozi interventnim uvozom, gdje zdravstvena ustanova, odnosno veledrogerija obraća Ministarstvu za uvoz takvog lijeka.

- Automatski odobravamo takvu vrstu uvoza, samo je potrebno podnijeti zahtjev i već smo povukli određene poteze o tom pitanju - rekao je Šeranić u Banjaluci na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade Srpske.

On je rekao da je upoznat o situaciji sa nedostatkom citostatika u Republici Srpskoj, te naveo da je to u nadležnosti Fonda zdravstvenog siguranja Srpske i zdravstenih ustanova i da o tom pitanju nije bilo riječi na današnjoj sjednici Vlade Republike Srpske.