X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
18/07/2019 |  15:49 | Izvor: RTRS

Dorić: Otvorena pitanja rješavati dijalogom i štiti interes Srpske

Sprečavanjem izgradnje mosta Komarne Pelješac indirektno se ugrožava i gradnja mosta na Savi kod Gradiške koja jeste vitalni nacionalni interes Republike Srpske, kaže poslanik Socijalističke partije u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Andrea Dorić.
Andrea Dorić - Foto: RTRS
Andrea DorićFoto: RTRS

Da se ne radi o principu već o hiru dva čovjeka, govori i to što se nigdje ne insitira na rješavanju pitanja garnice sa Hrvatskom kod Kostajnice, niti granice sa Srbijom, nego samo na potezu Komarne Pelješac, ističe Dorićeva.

- Otvorena pitanja i probleme sa susjednim državama moramo rješavati dijalogom, a nikako produbljivati ih. U vremenu kada pojedinci sa nivoa BiH žele postići stanje kontrolisanog haosa, što nam otvoreno govori i izjava Željka Komšića da bi Federacija BiH mogla početi proglašavati vlastitim interesom sva bitna pitanja iz Republike Srpske i blokirati ih, mi u Srpskoj želimo da se ponašamo odgovorno i ne dozvolimo nanošenje, kako unutrašnje tako i spoljno-političke štete, kako Republici Srpskoj, tako i BiH. Republika Hrtvatska se ponijela odgovorno i partnerski pristupila izgradnji mosta na Savi kod Gradiške. Smatramo da bi blokadom izgradnje mosta kod Pelješca poslali loš signal i doveli u pitanje izuzetno važan projekat za Republiku Srpsku - istakla je Dorićeva.