latinica  ћирилица
18/07/2019 |  17:08 ⇒ 20:28 | Autor: SRNA

Јednomjesečni pritvor uhapšenim u akciji "Unikat"

Okružni sud u Banjaluci danas je odredio jednomjesečni pritvor za četiri osumnjičena za neovlaštenu proizvodnju i promet droge koja su uhapšena u policijskoj akciji "Unikat", rečeno je za Srnu u ovom sudu.
Akcija "Unikat" - Foto: RTRS
Akcija "Unikat"Foto: RTRS

Pritvor je određen osumnjičenim čiji su inicijali S.Š, D.T, N.D. i D.Đ. zbog pritvorskih osnova iz Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske, a po ovom rješenju može trajati do 14. avgusta.

Okružno tužilaštvo u Banjaluci predložilo je juče banjalučkom Okružnom sudu da četvorici uhapšenih u policijskoj akciji "Unikat" bude određen jednomjesečni pritvor.

Iz Okružnog tužilaštva saopšteno je da je pritvor predložen za Sanela Šeranića /32/ i Deana Đajića /29/ iz Banjaluke, Danijela Trninića /36/ iz Hrvatske Kostajnice, te Nenada Dragišića /30/.

Pritvor je predložen zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge, a Šeranić je prijavljen i zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija i falsifikovanja isprave, dok je Trniniću na teret stavljena i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

- Osumnjičeni su tokom 2018. i 2019. godine na više lokacija na području Banjaluke i Laktaša napravili improvizovane laboratorije za vještački uzgoj skanka. Prilikom pretresa objekata koje su koristili osumnjičeni oduzeto je oko 900 stabljika biljke koja asocira na indijsku konoplju, oružje, veće količine novca u različitim apoenima i valutama, kao i drugi predmeti i sredstva korišteni za izvršenje krivičnih djela - saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva.

Osumnjičeni su uhapšeni u okviru akcije "Unikat" koju su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka izveli pripadnici Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za organizovani i teški kriminalitet i banjalučke Policijske uprave.