X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
19/07/2019 |  09:48 ⇒ 10:47 | Izvor: SRNA

"Naoružavamo se da bismo sačuvali mir"

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da se Vojska Srbije naoružava kako državi niko ne bi prijetio i da sve radi da bi sačuvala mir.
Aleksandar Vulin (Foto: Sputnik/Grigori Syssojew) -
Aleksandar Vulin (Foto: Sputnik/Grigori Syssojew)

- Kada je Srbija snažna i obučena, niko neće da je dira. Sve što radimo, radimo da bismo sačuvali mir - rekao je Vulin za Radio-televiziju Srbije.

Vulin je istakao da se puno ulaže u Vojsku i u kvalitet tehnike, dodavši da će do kraja godine Srbija imati novih helikoptera "više nego ikad".

Govoreći o padu helikoptera "gazela" sinoć kod Aleksinca, Vulin je rekao da nezgode poput te ne mogu da se predvide i da je najvažnije da su piloti zdravi.

On je rekao da je do nezgode helikoptera došlo prilikom redovne vježbovne aktivnosti i da je letjelica bila ispravna.

- To se dešava. Eto, pre nekoliko dana su se sudarila dva Bundesverova aviona. /Američki avion/ F-35 je više puta pao - rekao je ministar odbrane Srbije.

Govoreći Kosovu i Metohiji, on je ocijenio da predsjednika vlade u Prištini Ramuša Haradinaja nervira to što je svakome jasno da kosovska nezavisnost nije gotova stvar.

- Kada vam zemlja snage kao što je Francuske dopusti da kupite najmodernije oružje, onda znači da ima povjerenje u vas. Takve sisteme ne možete da nađete kod terorista u "Islamskoj državi" - rekao je Vulin.

Prema njegovim riječima, "Islamska država" je nešto najbliže onome što radi Priština.

"Priština i Beograd, to vam je kao da poredite `Islamsku državu` i EU", rekao je Vulin.