latinica  ћирилица
19/07/2019 |  10:06 ⇒ 10:28 | Autor: SRNA

Unija studenata pozdravlja najavljene mjere za poboljšanje visokog obrazovanja

Unija studenata Republike Srpske smatra da je krajnje vrijeme da Srpska počne da prati svjetske trendove kada je riječ o visokom obrazovanju, kako bi postala vidljivija i prepoznatljivija na međunarodnom planu, te očekuje da će i studenti biti uključeni u proces reforme visokog obrazovanja.
Kampus Univerziteta u Banjaluci - Foto: RTRS
Kampus Univerziteta u BanjaluciFoto: RTRS

- S obzirom na to da je za ovako ozbiljan proces, kakva je reforma visokog obrazovanja, potrebno sagledati mnoge stvari iz različitih uglova, a između ostalog i iz ugla studenata, kao jednog od najbitnijih, jer sam proces direktno utiče na njih - saopšteno je iz Unije.

Iz Unije očekuju da će i studenti aktivno učestvovati u procesu reforme visokog obrazovanja, te stavljaju na raspolaganje svoje kapacitete kako bi se zajednički došlo do što boljih rezultata.

Unija studenata Republike Srpske pozdravlja planove Vlade Republike Srpske i Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske po pitanju mjera za poboljšanje stanja u visokom obrazovanju.

- I sama Unija studenata Srpske već duže vrijeme ukazuje na neke od problema koji postoje u trenutnom sistemu visokog obrazovanja, a koje je u svojoj analizi uočilo i Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, tako da je svaka promjena u pogledu njihovog rješavanja dobrodošla - navodi se u saopštenju