latinica  ћирилица
19/07/2019 |  10:33 ⇒ 12:18 | Autor: RTS

"Delfini" potopili Grčku za četvrtfinale Svjetskog prvenstva

Vaterpolisti Srbije pobijedili su Grčku rezultatom 9:3 i zauzeli prvo mjesto u grupi A na Svjetskom prvenstvu u Јužnoj Koreji.
Vaterpolisti Srbije - Foto: B92
Vaterpolisti SrbijeFoto: B92

"Delfini" su odigrali veoma kvalitetan meč i obezbijedili direktan plasman u četvrtfinale, čime su dobili tri dana odmora.

Ekipa Dejana Savića će se u borbi za završnicu sastati sa pobejdnikom meča Španija – Јapan, koji se sastaju u osmini finala.

Duel u južnorokejskom Gvangžuu obilježila je odlična odbrana Srbije i koncentrisana igra u napadu. Počelo je pogotkom Dušana Mandića, a na krilima odličnog golmana Dimitrija Rističevića, nakon prve četvrtine Srbija je imala dva gola viška.

Srpski čuvar mreže je nastavio da briljira među stativama, dok su Mandić, Ognjen Stojanović i Đorđe Lazić donijeli +3 na poluvremenu.

Zanimljivo, u trećoj dionici nije bilo golova – čuvari mreže bili su na visokom nivou, vaterpolisti nekoliko puta pogađali stative i prečke, pa je u posljednjih osam minuta selekcija Srbije ovjerila trijumf.

Najefikasniji kod Srbije bio je Mandić sa četiri pogotka, dva je dodao Đorđe Lazić, dok su po jedan postigli Strahinja Rašović, njegov brat Viktor Rašović i Ognjen Stojanović.

S druge strane, po jednom su se u strelce kod Grka upisivali Aleksandros Gunas, Јanis Funtulis i Konstantinos Murikis.

Duel Srbije i pobjednika duela Španije i Јapana na programu je u utorak.

U četvrtfinale direktno su se već plasirale Hrvatska, Mađarska i Italija.