latinica  ћирилица
19/07/2019 |  14:53 ⇒ 14:59 | Autor: SRNA

Đokić: Komisija za koncesije BiH apsolutno neupotrijebljena

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je danas da komisija za koncesije BiH, zbog ukupnih odnosa u BiH, nije imala nijednu aktivnost i nije dodijelila nijednu koncesiju, te da se postavlja pitanje da li je ova "apsolutno neupotrijebljena komisija" uopšte i potrebna.
Banjaluka - Petar Đokić - Foto: SRNA
Banjaluka - Petar ĐokićFoto: SRNA

Đokić je naveo da se koncesije, lokacije ili projekti koje bi trebalo da dodjeljuje ova komisija nalaze u graničnim područjima, kao i u područjima u kojima se nalazi međuentitetska linija Republike Srpske i Federacije BiH.

- Do sada nije bilo inicijativa za takve projekte jer su oni uglavnom realizovani unutar Republike Srpske ili FBiH tako da je ova komisija ostala bez posla i nije se uspjela nametnuti da za neke od ovih projekata za koje je nadležna uđe u postupak i dodijeli koncesije - rekao je Đokić novinarima.

On smatra da to govori koliko na nivou BiH ne postoji interes institucija koje bi bile nadležene da promovišu projekte koji bi bili od opšteg interesa.

- Nažalost, to je vjerovatno rezultat političkih odnosa i stanja koje imamo u ovoj zemlji, te sudbinu takog stanja i odnosa dijeli i ova apsolutno neupotrebljena komisija za koncesije, pa se postavlja pitanje da li ona kao takva uopšte i treba - rekao je Đokić.