latinica  ћирилица
19/07/2019 |  17:43 ⇒ 17:56 | Autor: SRNA

Sara Lučić 14. na EP u Švedskoj

Atletičarka sokolačkog kluba Glasinac Sara Lučić zauzela je 14. mjesto na Evropskom prvenstvu za juniore/ke u Švedskoj skokom uvis 178 centimetara, rekao je trener Neđo Đurović.
Sara Lučić (foto:katera.news) -
Sara Lučić (foto:katera.news)

Đurović je naglasio da je veoma zadovoljan jučerašnjim nastupom Lučićeve u konkurenciji od 24 najbolje juniorke Evrope, navodeći da je opravdala očekivanja u matičnom klubu.

Naglasio je da je to Sarin najbolji rezultat ove sezone, jer je iza sebe ostavila nekoliko atletičarki iz Rusije i Ukrajine koje su prije ovog prvenstva imale bolje rezultate od nje u ovoj disciplini.

- Sa tom visinom se ulazi u finale ovog takmičenja. Međutim, samo je broj pokušaja uticao da se Sara nije našla u finalu, među 12 najboljih u Evropi - rekao je Đurović.

Prema njegovim riječima, Lučićeva je i ovaj put pokazala da je već nekoliko godina među najboljim mladim atletičarima Evrope i da je pred njom, ukoliko nastavi sa ovim načinom priprema, vrijeme u kojem će biti na samom vrhu liste.

- To nas na Sokocu i u atletskoj reprezentaciji BiH veoma raduje - istakao je Đurović.

Đurović je dodao da je na Evropskom prvenstvu U20 u finale ušao takmičar BiH - bacač kugle Nermin Štitkovac, a za finale se izborio i Belmin Mrkanović u disciplini 3.000 metara stipl.

Evropsko atletsko prvenstvo /U20/ održava se u gradu Borasu u Švedskoj.