latinica  ћирилица
19/07/2019 |  18:34 ⇒ 20:52 | Autor: RTRS

Ulaganje u zvorničku bolnicu - velika očekivanja građana

Vlada Srpske uložiće 26 miliona KM u zvorničku bolnicu. Biće izgrađen novi objekat površine 3.280 kvadratnih metara, rekonstruisani postojeći bolnički objekti, te nabavljena nova oprema. Ovo je jedan od najvećih projekata u regiji Birač, kojim će biti poboljšana zdravstvena zaštita stanovnika ove regije.

Odmah po dobijanju zaključka Vlade zvornička bolnica će raspisati međunarodni javni tender koji će biti otvoren 45 dana, nakon čega će biti izabran najpovoljniji ponuđač.

Već u oktobru mogla bi početi izgradnja novog bloka bolnice, savremeno opremljenog kao i ostale bolničke zgrade koje će biti rekonstruisane i adaptirane.

- Najznačajnije će svakako biti magnetna rezonanca, novi CT, bolesnički kreveti i mnoga druga medicinska oprema. Ovo je najvažniji projekat za građane regije Birač od osnivanja Republike Srpske, i imaće veliki značaj za sve nas zaposlene u bolnici Zvornik ali i sve naše pacijente - rekao je Ivan Popović, direktor ЈZU Bolnica u Zvorniku.

Prim. dr Slobodan Marković, istakao je da će ova zdravstvena ustanova dobiti nove ultrazvučne aparate za porodilište, CTG monitoring sistem za praćenje trudnica. Ističe da će renoviranjem objekta biti stvoreni bolji uslovi za rad medicinskog i drugog osoblja.

U zvorničkoj bolnici zaposleno je 327 radnika od kojih su 62 ljekara u stalnom radnom odnosu i 20 ljekara koji se angažuju ugovorom o djelu.

Broj operativnih zahvata u prošloj godini za 20 odsto povećan je u odnosu na prethodne, a biće premašen i broj od 615.000 pruženih usluga u prošloj godini.

Ovaj projekat podržala je i Gradska uprava Zvornika koja je obezbijedila zemljište za izgradnju novog objekta kao i pomoć u pribavljanju neophodnih dozvola.

- Već do sada smo kupili jednu zgradu, iselili četiri stana. Dali smo između 220 i 230.000 KM za potrebe gradnje bolnice,  platićemo nekih 25 vrsta troškova koji budu u samom postupku - ističe Bojan Ivanović, zamjenik gradonačelnika Zvornika.

Bolnica u Zvorniku jedna je od najuspješnijih u Srpskoj što pokazuje i pozitivan šestomjesečni izvještaj o poslovanju. Sve obaveze prema radnicima isplaćuju se u zakonski predviđenom roku.