latinica  ћирилица
20/07/2019 |  08:32 ⇒ 14:18 | Autor: SRNA

Ministarstvo bezbjednosti da objasni kako je potrošilo 1,2 miliona KM

Mostarska filijala Agencije za javne nabavke BiH, zatražila je od Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu dokumentaciju o nabavci "nadogradnje infrastrukture informaciono-komunikacione tehnologije /ICT/ Operativno-komunikacionog centra BiH - 122" u vrijednosti od 1,2 miliona KM.

Agencija je u ovom slučaju postupila po zahtjevu koji se odnosi na navodnu zloupotrebu ove nabavke, piše list, piše "Dnevni avaz".

U dopisu Ministarstvu bezbjednosti navedeno je da je nabavka "nadogradnje ICT infrastrukture Operativno-komunikacionog centra BiH - 122" provedena putem pregovaračkog postupka bez obavještenja, iako je vrijednost nabavke 1,2 miliona KM.

Iz Agencije dodaju da i izvještaj o finansijskoj reviziji Ministarstva bezbjednosti za 2016. godinu ide u prilog ovoj prijavi, jer su revizori utvrdili da je nabavljena roba koju su mogli isporučiti i drugi dobavljači u slučaju da je nabavka bila podijeljena na lotove, čime bi se povećala konkurentnost i ekonomičnost.

Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu obaviješteno je da će, ukoliko ne odgovori na zahtjev za monitoring konkretne javne nabavke, Agencija za javne nabavke BiH podnijeti prekršajnu prijavu ili, ako bude postojala takva procjena, proslijediti predmet nadležnom tužilaštvu.