latinica  ћирилица
20/07/2019 |  12:17 | Autor: SRNA

Banjaluka: Sutra skokovi sa Gradskog mosta

Skokovima sa banjalučkog gradskog mosta sutra će biti otvorena tradicionalna manifestacija "Ljeto na Vrbasu".
Ljeto na Vrbasu - Foto: Facebook
Ljeto na VrbasuFoto: Facebook

Skokovi sa mosta počeće u 14.00 časova, a u 13.00 časova najavljen je nastup ronilaca i spasilaca Ronilačkog kluba "Buk".

Manifestacija "Ljeto na Vrbasu", koja se ove godine održava 66. put, trajaće do 4. avgusta i biće obogaćena sportskim i kulturno-zabavnim aktivnostima, saopšteno je iz Turističke organizacije grada Banjaluka.

Јedan od najatraktivnijih sadržaja je zip-lajn spust na užetu iznad rijeke Vrbas kod gradskog mosta, koji će biti dostupan građanima i turistima tokom trajanja manifestacije.

Iz Turističke organizacije navode da pored sportskih aktivnosti kao što su fudbal na pijesku, basket za dječake i djevojčice, te odbojka na pijesku, ljubitelji igara na Vrbasu mogu posjetiti otvoreni bazen "Akvana" i okušati se u ronjenju koje organizuje Ronilački klub "Delfin".

Bioskop na otvorenom uz film "Taksi bluz" biće upriličen na platou tvrđave Kastel, a za one koji vole zaplesati biće organizovan i "ples pod zvijezdama" na plaži ispod dvorane "Obilićevo".

U završnom dijelu manifestacije prediđene su trke dajaka u tri kategorije, izbor najljepšeg dajaka i "Kotlićijada" na plaži Abacija.

Manifestaciju na Vrbasu prvi put su organizovali članovi Kluba akademičara Banjaluka još 1953. godine pod nazivom "Karneval na Vrbasu".

Krajem sedamdesetih godina manifestacija mijenja ime u "Susreti na Vrbasu", a od 1995. godine dobija današnje ime "Ljeto na Vrbasu".

Ideja za naziv manifestacije "Ljeto na Vrbasu" je data sa ciljem objedinjavanja kontinuiranih zbivanja u toku ljeta na rijeci Vrbas i njenim obalama.