latinica  ћирилица
20/07/2019 |  14:49 | Autor: SRNA

HDZ BiH: SDA spremna da žrtvuje strateške interese u korist vlastitih

HDZ BiH ocijenio je da su bošnjački politički predstavnici iz SDA jasno i nedvosmisleno spremni da u korist vlastitih žrtvuju strateške i infrastrukturne interese cijele BiH, te poručio da neće dopustiti da se više troši vrijeme na produktovanje krize, što se odražava na evroatlantske integracije.
HDZ BiH - Foto: ilustracija
HDZ BiHFoto: ilustracija

Iz HDZ-a BiH navode da će nastaviti da rade sa partnerima da BiH profunkcioniše kao normalna država, evropska, u kojoj će tri konstitutivna naroda do kraja biti ravnopravna.

- Svi koji žele konkretan napredak, posebno partneri na bošnjačkoj i srpskoj strani s kojima smo ušli u postizbornu saradnju, moraju prihvatiti da nećemo dopustiti zavlačenje i trošenje vremena na produktovanje kriza što se odražava i na evroatlantske integracijske procese i aktivnosti s kojima već uveliko kasnimo - poručuju iz HDZ-a BiH.

HDZ BiH smatra velikom obavezom da upozori partnere i ukažemo im na svu pogubnost svjesnog opstruisanja implementacije izbornih rezultata, skrećući pažnju na teme koje nisu u fokusu javnosti i prozivajući se međusobno.

- HDZ BiH i stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora nisu i neće biti dio problema i opstrukcija, te i ovom prilikom pozivamo partnere iz SDA i SNSD-a na zajednički pronalazak rješenja i povratak međusobnog povjerenja kako bi napravili iskorak, kako između nivoa BiH i entiteta, tako i unutar FBiH - navodi se u saopštenju.