X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
20/07/2019 |  16:36 ⇒ 17:05 | Izvor: RTRS

Dodik: U Predsjedništvu BiH će pokušati da izvrgnu odluku NSRS

Vjerovatno će se u Predsjedništvu BiH pokušati naći neki način da se izvrgne odluka Narodne skupštine Republike Srpske o zaštiti vitalnog entitetskog interesa u vezi s izgradnjom Pelješkog mosta, ali sam spreman da svaki put to pitanje vratim na Parlament, poručuje za ATV srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.
Milorad Dodik - Foto: www.predsjednistvobih.ba
Milorad DodikFoto: www.predsjednistvobih.ba

- Oni će pokušati da kreiraju vjerovatno neka zaobilazna rješenja, ali ja nisam protiv toga da se i to pitanje riješi, nisam protiv toga da se Pelješki most stavi na razgovor nas i Hrvatske, ali isto tako da se cjelovito rješava pitanje odnosa sa Hrvatskom i da granica koja ide na Uni i sva druga pitanja, Trgovske gore i liberalizacije, u onome što je kapacitet Hrvatske koja je u Evropskoj uniji, na granici mi imamo EU. Dakle, nisam protiv toga, ali da bude dio napora koji će ići za dogovorom, a ne za pravljenjem novih sporova koji će trajati desetak i više godina - rekao je Dodik za ATV.

On ističe da je mjesto konačne odluke o svim međunarodnim pitanjima što se tiče Predsjedništva - Parlament Republike Srpske i da on želi da afirmiše njegovu ulogu.

Ukoliko, poručuje Dodik, ponovo bude preglasan, a Šefik Džaferović i Željko Komšić ponovo kreiraju određene zaključke vezano za Pelješki most, opet će pokrenuti vitalni interes.

Izvor: ATV