X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
20/07/2019 |  18:04 ⇒ 18:22 | Izvor: SRNA

Kojadinović: Brojne mogućnosti za razvoj privrede Srpske

Uspješni privrednik i humanitarac iz Njemačke Miroslav Kojadinović, koji je rodom iz Republike Srpske, izjavio je da postoje brojne mogućnosti za razvoj privrede u Srpskoj i da na tom polju treba više raditi.
Miroslav Kojadinović sa Radom Savićem i Draganom Bogdanićem - Foto: SRNA
Miroslav Kojadinović sa Radom Savićem i Draganom BogdanićemFoto: SRNA

- Odliv stanovništva može se spriječiti samo investiranjem u privredu i otvaranjem novih radnih mjesta, a najbolja su ulaganja u male proizvodne kapacitete koji se oslanjaju na poljoprivredu - ocijenio je Kojadinović tokom susreta sa načelnikom opštine Lopare Radom Savićem i poslanikom SNSD u PS BiH Dragan Bogdanić u njemačkom gradu Mildorf.

Kojadinović je uspješno realizovao niz projekata ekonomske saradnje u Srpskoj, te organizovao više posjeta investitora iz Njemačke u Srpsku, kao i predstavnika opština iz Srpske u Njemačku sa ciljem podsticanja investiranja.

On je podsjetio da je nakon katastrofalnih poplava 2014. godine poklonio Brčko distriktu četiri vozila za zaštitu i spašavanje.

Savić je uručio Kojadinoviću sliku sa grbom Republike Srpske u znak zahvalnosti za promovisanje opštine Lopare, ali i Srpske.

On je naveo da Kojadinović na najbolji način promoviše Srpsku širom svijeta.

Poslanik SNSD-a u PS BiH Dragan Bogdanić izrazio je uvjerenje da će, osim Lopara i Teslića, i druge opštine od Kojadinovića dobiti podršku i pomoć koja im je potrebna.

Nakon sastanka sa Kojadinovićem, Savić i Bogdanić prisustvovaće promociji evropskog patenta za zaštitu pitke vode u bavarskoj organizaciji za zaštitu vode i vazduha Domatek.